Mikrolån online

Mikrolån är precis som de låter, lån i mikro storlek. Ursprungligen har mikrolån använts för att stimulera småföretagsamhet i tredje världen, ofta av kvinnor, som exempelvis kan köpa en symaskin och starta en affärsverksamhet. Det har bland annat använts för att bekosta inköp av mobiltelefoner men idag är det utspritt bland privatpersoner som behöver pengar snabbt.

Jämför alla mikrolån online

Att ta ett mikrolån är inget ovanligt utan tvärtom, det är vanligare än vad man tror. Ofta kallas smslån för mikrolån på grund av att mikrolån består av mindre summor som man lånar. När mikrolån kom till Sverige blev det ett stora skriverier om detta på grund av den höga räntan och att många unga hamnande hos kronofogden.

Att ta ett mikrolån kan är inte alltid så farligt som media vill få oss att tro. Alla som tar ett mikrolån hamnar inte hos kronofogden, det är endast en bråkdel som gör det och det på grund av att dom inte betalar tillbaka de pengar som dom lånat.

Låna upp till 50000 kr med ett mikrolån

Med ett mikrolån är lånesumman vanligast är mellan 1000 och 5000 kronor, men kan även utbetalas upp till 50000 kr. Mikrolån har blivit väldigt populärt i Sverige de senaste åren men de finns även aktörer i övriga norden då framför allt Finland. Nackdelen med mikrolån är de höga avgifterna som ofta kan tillkomma. Behöver man låna pengar snabbt och är i akut behov av pengar, kan dock ett mikrolån komma till nytta.

Fördelen med ett mikrolån är att man får pengarna snabbt in på kontot. Perfekt för er som har bråttom att få några extra slantar under en kort tid. Men som alltid, tar man ett lån så ska pengarna betalas tillbaka. Anledningen till att jag nämner detta är för att om man inte betalar tillbaka så hamnar man hos kronofogden och då tickar det på och ett lån på 3000 kr blir snabbt 30 000 kr. Så se till att betala tillbaka i tid.

Ett litet lån utan säkerhet

Mikrolån är ett lån utan säkerhet som också kallats för privatlån, men idag väljer bankerna istället att marknadsföra privatlån till privatpersoner för att understryka att lånet är avsett för konsumtion.

När folk tänker på ett lån är det oftast ett privatlån som de tänker på. Detta är inte direkt konstigt eftersom det är en de vanligaste och mest klassiska typerna av lån. Ett mikrolån är egentligen helt enkelt ett vanligt lån utan krusiduller som du kan ansöka om hos i princip alla banker som existerar.

Att jämföra olika mikrolån kan vara svårt eftersom räntan ofta sätts individuellt utifrån den sökandes kreditvärdighet. Att säkert veta hur stor kostnaden blir för mikrolånet kan man inte förrän ansökan är inlämnad till banken. Först då har banken kunnat räkna ordentligt på risken med att låna ut pengar till dig. Däremot bör man alltid jämföra övriga kostnader som lånet för med sig, som uppläggningsavgifter och aviavgifter.

Mikrolån med betalningsanmärkningar

Många tror att det är omöjligt att ta ett mikrolån trots att man har en eller flera betalningsanmärkningar men faktum är att det inte alls är omöjligt. Det finns flera långivare som erbjuder mikrolån med betalningsanmärkningar idag, särskilt när summan är något mindre som hos mikrolånet.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering på att man inte har betalat sina räkningar eller lån på ett korrekt sätt. Den kan exempelvis leda till att ni inte får ta ett lån eller hyra en lägenhet. Det kan finnas flera olika anledningar till att man fått en betalningsanmärkning och har man fått en betalningsanmärkning så tar det 3 år innan den försvinner. Men bara för att man har en skuld hos kronofogden så betyder det inte att man får en betalningsanmärkning.

Anledningarna kan vara många men en klassisk anledningen till varför man har fått en betalningsanmärkning är för att man inte betalat en faktura, trots att den har gått till inkasso. Om man inte betalar inkassokravet så utfärdas det en betalningsanmärkning när kronofogden tar över ärendet.

Har man väl fått en betalningsanmärkning kan det bli svårt hyra en lägenhet, skaffa telefonabonnemang osv. När man ska köpa något som man inte betalar direkt tas det ofta en kreditupplysning där företagen ser om det finns några betalningsanmärkningar men även hur din ekonomiska situation ser ut med lån, krediter lön osv.