Alla snabblån utan säkerhet

Snabblån är ett mycket bra och smidigt lån för den som är i behov av att låna pengar snabbt utan säkerhet och inte kan få tag på pengar på något annat sätt. Ibland kan man få en oväntad kostnad som man inte hade räknat med och leder till att man inte har råd att betala alla räkningar en månad. Man vet dock med sig att man kommer att ha råd att betala dem nästa månad utan problem eller rättare sagt, betala tillbaka snabblånet samtidigt som man även ser till att man kan hålla uppe sin övriga ekonomi under nästa månad. Då är snabblån en mycket bra och smidig lösning.

Snabblånet har fått mycket kritik

Snabblån går ofta även under namnet smslån och detta är ett lån som har fått mycket oförtjänt och negativ kritik. Det är givetvis ett lån och som alltid är det viktigt att du läser regler och villkor för det lån som du har tänkt ta och ser till att du kan betala tillbaka i tid. Detta är sunt förnuft och som de flesta vet brukar det komma konsekvenser om man inte följer reglerna. Detsamma gäller om du är sen med din elräkning. Du kan antingen få en påminnelse eller att de skickar direkt till inkasso och då får du en påminnelseavgift.

Oavsett brukar det kosta lite extra att inte följa reglerna. Detsamma gäller när det kommer till snabblån men om du följer reglerna kommer du inte ens behöva betala ränta.

Snabblån trots betalningsanmärkning

Idag är det full möjligt att kunna ta ett snabblån även om man har en betalningsanmärkning sedan tidigare. Detta gör att de som redan eller någon gång har suttit i en ekonomisk kris kan hjälpa sig själva genom att ta ett snabblån istället för att återigen hamna i en ekonomisk kris. Fördelen med snabblån är att det är mycket snabbt och smidigt samt även kan tas trots betalningsanmärkning för den som verkligen behöver det.

Oftast kan du ha dina pengar på kontot inom så snabbt som inom 15 minuter efter att du har begärt om att få ett lån. Därför är detta fantastiskt när du är i behov av pengar snabbt. Har du till exempel inte råd att betala hundens veterinärräkning eller har bilen gått sönder och du är i behov av den för att fungera i din vardag men du har inte råd att laga den? Då är ett snabblån en mycket bra lösning som kan hjälpa dig att se till att din vardag fungerar igen och som även då inte stoppas på grund av en betalningsanmärkning.

Krav för snabblån

För att du ska få ta ett snabblån brukar det finnas ett antal krav som du måste uppfylla. Dessa kan givetvis variera en del mellan olika låneaktörer men som regel brukar dessa krav vara standard. Du ska vara över 18 år gammal, du måste ha en månadsinkomst på minst 8 000 kronor. Dessutom behöver du vara svensk medborgare, förr var du tvungen att ha ett svenskt mobilnummer som är registrerat på dig men inte längre.

Anledningen till att dessa krav uppkommer är för att långivarna givetvis vill att du ska ha chansen att betala tillbaka i tid. Oftast är det något lägre lånetak på snabblån än det är på privatlån. Däremot om du betalar tillbaka i tid höjs ofta ditt lånetak nästa gång.

3 tips när du vill låna snabba pengar

Ibland är man i behov av att få loss pengar snabbt utan säkerhet. Det kan finnas många anledningar till detta men när behovet av pengar finns är det mycket verkligt och kan upplevas som mycket stressande fram till dess att man har löst situationen. Här kommer några tips på hur du kan få tag på pengar snabbt.

  • Låna av familj eller en vän. Om det handlar om något som verkligen inte kan vänta och man är i en riktig ekonomisk kris är detta en ganska naturlig väg att gå. Ofta har man någon familjemedlem som är villig att låna ut pengar för att hjälpa en. Ett tips är dock att göra upp en betalningsplan för hur du ska betala tillbaka pengarna redan från början då detta är något som kan tära på relationer.
  • Sälja saker på Blocket och online. Om du har saker som du inte längre behöver kan en rensning göra storslagna under för din plånbok och även för ditt liv i övrigt. Det är mycket skönt att göra en rensning och att göra sig av med de saker man inte längre behöver. De flesta har tusentals kronor som ligger i förråden och endast tar plats och samlar damm. Om man säljer saker medan de fortfarande är någorlunda aktuella kan man givetvis få en större slant för dessa än om man väntar till dess att de har förlorat sitt värde i tiden.
  • Snabba lån är en lösning på problemet. detta har ett oförskämt dåligt rykte och om man betalar tillbaka i tid kommer man inte ens att behöva betala någon ränta på lånet. Därför är det ett alternativ som du bör spana in när du är i behov av pengar snabbt. Det kan hjälpa dig att lösa den situation som du är i för tillfället. Om du vet med dig att du kommer att kunna betala tillbaka innan tidsfristen har gått ut har du ingenting att oroa dig för. Det är bara viktigt att verkligen se till att betala tillbaka i tid, annars kan det bli dyrare än du hade tänkt dig.